Få styr på dine fucks – og lev et bedre liv!

Selvom vi bor i Danmark, som er et af verdens lykkeligste lande, går et rekordhøjt antal personer ned med stress og depressioner hver år. Hvorfor?

Piver folk mere i dagens Danmark, eller er vi generelt mere travle i dag, end vi har været førhen?
Jeg tror, det skyldes, at folk i dag giver alt for mange fucks for alt for mange ligegyldige ting. Den teknologiske udvikling har gjort, at vi får mange flere tilbud i dag, end vi førhen har gjort. Det gælder derfor om at udvælge sine fucks med omhu og bruge dem fornuftigt.

Du kan uddele lige så mange fucks, du vil. Men for hver fuck, du deler ud, falder værdien. Jo flere fucks, du uddeler, jo mindre værdi har hver fuck.

Hvis du har en følelse af at være overvældet af negative og tunge tanker i din hverdag, og hvis du synes, det hele er op ad bakke, vil jeg råde dig til at kigge på dit fuck-budget.

Få styr på dit fuckbudget

Dit fuckbudget = tid + energi + penge

Inden jeg går alt for meget i dybden med fuckbudgettet, vil jeg prøve at forklare det for dig. At give en fuck betyder, at du bruger meget tid på en aktivitet, bruger meget energi på noget eller spenderer dine penge på et eller andet. Det er typisk noget, som du har en holdning til og interesserer dig for.

At give en fuck for noget betyder altså, at du enten bruger din tid, energi eller penge på det.

Som eksempel vil jeg bruge den populære tv-serie Vikings, der kører på HBO. Jeg giver personligt ingen fucks for Vikings. Ikke engang den mindste lille fuck. Jeg bruger ikke tid på at følge med i serien. Jeg bruger ikke energi på at tænke over plottet, hvad der muligvis vil ske i næste afsnit, og hvilken betydning det vil få for resten af sæsonen. Og jeg bruger heller ikke penge på at abonnere på HBO eller købe merchandise eller dvd’er med Vikings. Nul fucks delt ud til Vikings.

Til gengæld giver jeg mange og store fucks for cykling og mountainbiking. Jeg bruger meget af min tid på at følge med i sporten, og jeg lægger selv en del timer i træningen. Jeg bruger meget energi på at planlægge min hverdag, så jeg kan nå at træne, og endelig bruger jeg alt for mange penge på at købe udstyr og diverse tilbehør, som følger med, når man dyrker sporten. Jeg giver altså mange og store fucks for cykling. Men det er bevidste fucks – og det er det, der er vigtigt!

Få styr på dine fucks

For at få dit fuckbudget til at gå i plus bliver du nødt til at prioritere, hvad du vil give dine fucks til. Jo flere ting, du uddeler fucks til, jo mindre vil dine fucks være værd. Du kan i sagens natur derfor ikke give alt en fuck. Og hvis du kunne, ville det have så begrænset indflydelse, at ingen ville lægge mærke til det.

Prioriter, hvad du gerne vil, og vigtigst af alt hvad du ikke vil. For det er det, du ikke vil, du skal skære væk fra din dagligdag. Alt det ligegyldige, som du alligevel bruger tid, energi eller penge på. Det kan være materielle ting såvel som jobs eller personer. Mærk efter i maven. Find ud af, hvor dine fucks skal placeres, for at dine fucks har så høj værdi for dig som menneske som muligt.

Det kræver, at du er ærlig overfor dig selv.

Vær den bedste version af dig selv

Det er meget naturligt for alle mennesker at have trang til at blive accepteret og anerkendt af andre. Mange mennesker stræber efter at leve op til andres forventning, at blive ligesom andre eller blive anerkendt af andre. Jeg mener, at det gælder om at stræbe efter at være sig selv. Det gælder om at finde ro og lade være med at blive påvirket af, hvad andre synes eller siger.

Det er en øvelse og en færdighed, som skal trænes. Mange giver nemlig så mange fucks for andre, at de glemmer at leve deres eget liv.

Lad være med at give nogen fucks for andres holdninger.

Når det så er sagt: Jeg vil altid gå efter at blive anerkendt, elsket og værdsat af min familie og mine nærmeste. Uden dem ville jeg ikke være mig.

Jeg stræber altid efter at være den bedst mulige version af mig selv. Det giver mening for mig.

Jeg har for nylig læst Mark Mansons bog: “The Subtle Art of Not Giving a Fuck”. Det kan ikke forklares bedre, end han gør i det her afsnit:

“You and everyone you know are going to be dead soon. And in the short amount of time between here and there, you have a limited amount of fucks to give. Very few, in fact. And if you go around giving a fuck about everything and everyone without conscious thought or choice — well, then you’re going to get fucked.” – Mark Manson

Kend dig selv. Ej dig selv. Vær dig selv

  1. Stop med at overveje eller reflektere over, hvad andre tænker om dig. Du behøver hverken godkendelse eller anerkendelse fra omverdenen.
  2. Kend dig selv, så du ved med dig selv, hvilke fucks du gerne vil give til hvem og hvad. Ej dig selv, og vær så upåvirket som muligt af andres holdninger.
  3. Vær dig selv, og gør det så godt, du kan. Stræb efter at blive en bedre version af dig selv hver eneste dag
  4. Snak fører ingen steder. Tag aktive valg, og før dine beslutninger ud i livet. Dit liv ændrer sig ikke, medmindre du selv gør en indsats.

 

 

Jeg prøver at følge de her retningslinjer i min hverdag. Det er en konstant øvelse, og jeg bliver bedre og bedre. Jeg er sikker på, at det er nøglen til et gladere og bedre selv. Jeg mener, at det er med til at give en større selvtillid og selvindsigt.

Det her er min opskrift på en gladere, nemmere, mere strømlinet og mindre stressfyldt hverdag. Det er ikke sikkert, at den vil virke for dig. Måske – måske ikke.

Det vigtige er bare, at du er bevidst om dine fucks, hvad du bruger din tid, energi og penge på. Hvis du mister overblikket over det, kan det nemt blive til en tsunami af stress, der kommer til at hænge som en mørk sky over dig.

Vælg dine fucks, og lad være med at slå om dig med fucks.

Træf dine beslutninger baseret på dine valg.

Tro på dig selv, og lad være med at vente på godkendelse og anerkendelse fra omgivelserne.

Få en gladere hverdag.

Hej! Velkommen til bloggen. Mit navn er Gustav og her skriver jeg om en af mine interesser - Online Marketing.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer

Sliding Sidebar